Op 22 mei werd er door Woonbron, in goed overleg met Angela Blijd (actieve wijkbewoonster) een Schouw georganiseerd om de problematiek van onder andere zwerfvuil in Snoekenveen (500/600/700/800 nummers) in kaart te brengen. Hierbij waren diverse disciplines vertegenwoordigd.

Doordat het groen in volle bloei staat, was zwerfvuil minder goed zichtbaar maar wel degelijk aanwezig. Groot irritatie punt was bijvoorbeeld ook hondenpoep op looppaden op nog geen meter afstand van een uitlaatstrook. Neem als hondeneigenaar uw verantwoording en ruim het “ongelukje” van uw viervoeter gewoon even op.
U komt liever ook niet thuis met een “geurige” schoenzool toch?
Verder vielen ook de vele sigarettenpeuken op straat en troep langs/in tuinen en bij afvalcontainers op. Jammer!
Als we allemaal even de moeite nemen om onze troep in een afvalbak te gooien, dan blijft onze leefomgeving netjes, een stuk leuker om in te wonen en geven we meteen het goede voorbeeld aan onze kinderen.


De huizen zien er na de renovatie een stuk beter uit en als iedereen nu nog wil proberen om zijn/haar tuin netjes te houden (eventueel met hulp van Stichting WaterlandSpijkenisse) dan krijgen we weer een wijk om trots op te zijn!
Uiteraard geldt dit voor meerdere delen in Waterland.
Woonbron, Reinis en Gemeente gaan aan de slag met de aangetroffen aandachtspunten en komen in het najaar nogmaals bij elkaar. Helpt u mee?
Met elkaar, voor elkaar!