Aan het Beverveen vind je drie huisartsenpraktijken, dokter v/d Starre, dokter Azim en dokter Janssen. Naast de huisartsen vind je apotheek De Schouw. Verloskundigenpraktijk De Linde is aan het Beverveen gevestigd. Voor mondhygiëne zijn er tandartspraktijk Horizon aan het Salamanderveen en tandartsen Correia en Kerkhof aan het Vlinderveen.

Tevens zijn er diverse fysiotherapiepraktijken en een ergotherapie-praktijk in onze wijk te vinden. Massagepraktijken en sportscholen zijn hierop een aanvulling. Dierenartsen zijn in omliggende wijken goed bereikbaar.

Onderwijs

Met 6 basisscholen is onze wijk goed vertegenwoordigd en kun je kiezen uit De Duif (protestants christelijk), De Wegwijzer (katholiek) of De Veenvlinder en de Montessorischool (algemeen basisonderwijs). Bij de Kameleon kunnen kinderen met een taalachterstand terecht. Voor middelbaar onderwijs moeten leerlingen naar andere wijken. Kinderopvang SKS Alles Kids de Waterwiebels is te vinden aan het Snoekenveen.

Centraal gelegen vind je winkelcentrum Waterland waar je terecht kunt voor dagelijkse boodschappen, maar waar een avondje uit eten of een bezoekje aan het café ook mogelijk is. Zelfs voor een tattoo zetten kan je op het winkelcentrum terecht. Er bevinden zich in Waterland vele ondernemers die vanuit huis hun bedrijf voeren. De wijk heeft heel veel groen en prachtige parken. Aan het begin van Park Zuidrand kun je Sterrenwacht Tweelingen vinden.