Foto wethouder Bal op winkelcentrum Waterland: AD

Bericht van gemeente Nissewaard;

“Begin april heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel een haalbaarheidsonderzoek te verrichten voor een kwaliteitsimpuls voor Waterland, in de buurten Slakkenveen en Vlinderveen. In de afgelopen weken zijn daar bij bewoners en ondernemers veel vragen over gerezen. Daarom bieden de wethouders hen de gelegenheid hierover in gesprek te gaan tijdens een online informatiebijeenkomst en tijdens het winkelen.

Realconomy, eigenaar van Vlinderveen 217, 475, 477, 479 ook wel bekend als ‘het Snookercentrum’ heeft de gemeente verzocht om gezamenlijk de mogelijkheden te onderzoeken voor een integrale gebiedsontwikkeling. De bedoeling is dat daarin ook meerdere ambities van de gemeente worden gerealiseerd. Zo wordt een eventuele nieuwbouw van de scholen onderzocht. Mocht uit het onderzoek blijken dat de gebiedsontwikkeling in Vlinderveen en Slakkenveen potentie heeft, dan worden omwonenden of andere belanghebbenden nauw betrokken bij het vervolgproces.

Informatie over eventuele bewonersbijeenkomsten volgen dan daarna. Ook is het mogelijk dat uit het onderzoek naar voren komt dat een ontwikkeling op dit moment niet haalbaar is. Er treedt dan voorlopig geen verandering op in de omgeving. Het gaat voor nu om een onderzoek waarbij wordt onderzocht of de ontwikkeling kans van slagen heeft. We bekijken ook in hoeverre we de ideeën die door bewoners zelf zijn aangedragen mee kunnen nemen.

Er zijn nog geen besluiten genomen en er ligt nog niets vast betreffende een eventuele gebiedsontwikkeling.

Op 15 juni 2021 om 19:30 uur vindt er een online informatiebijeenkomst plaats voor de bewoners en ondernemers. U kunt u aanmelden voor deze bijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u dinsdag 15 juni voor 12:00 uur een uitnodiging per e-mail met een link naar de online bijeenkomst. U hoeft hiervoor geen programma te installeren.

Op vrijdag 18 juni 2021 zijn wethouder Igor Bal en zijn collega-wethouder Wouter Struijk van 16:00 tot 18:00 uur aanwezig op het winkelcentrum Vlinderveen om vragen over de voorlopige ideeën voor gebiedsontwikkeling in Waterland te beantwoorden.”

De gemeente heeft een speciale PROJECTPAGINA op de website ingericht waar alle informatie op een rijtje staat.

Wethouder Bal heeft een videofilmpje opgenomen waarin hij wijkbewoners en ondernemers uitnodigt om de online informatiebijeenkomst bij te wonen of persoonlijk het gesprek met hem en/of wethouder Struijk aan te gaan. Om het filmpje te zien HIER aanklikken.