BERICHT VAN DE NEDERLANDSE BRANDWONDEN STICHTING;
“Het is weer juni en dat betekent dat de bloeiperiode van de berenklauw is aangebroken. En omdat we juist met dit lekkere weer de natuur in gaan en de kinderen meer buiten spelen, is het oppassen geblazen. Deze gevaarlijke plant kan namelijk ernstige brandwonden veroorzaken.
De berenblauw bloeit van juni tot september en kan overal opduiken. Wanneer je in contact bent gekomen met het sap van de plant, krijg je in eerste instantie alleen last van jeuk, rode vlekken of blaasjes. Maar na een paar uur kan je huid gaan ontsteken. Deze wonden kunnen erg pijnlijk zijn en lijken op brandwonden.
Behandel de beschadigde huid dan ook hetzelfde als een brandwond ➡️ zo snel mogelijk en langdurig koelen met lauw water. Vermijd ook zonlicht! Het sap van de berenklauw zorgt er namelijk voor dat de huid overgevoelig wordt voor zonlicht. Hierdoor ontstaan er gemakkelijker blaren. Mochten deze ontstaan, dek de blaren dan af met niet-klevend verband.
Krijg je last van grote en meerdere blaren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts! Lees meer over de eerste hulp regels bij brandwonden” ➡️ https://bit.ly/3cMezAH