De gemeente is vandaag begonnen met een nieuw project. Het betreft het asfalteren van het fietspad langs de Hekelingseweg.

Het fietspad is na deze warme zomer nog slechter geworden. Veel wortelopdruk van bomen, betonnen deklaag die open barst en wijkende betontegels waardoor de voegen ertussen steeds breder worden. We hebben de laatste maanden veel kleine reparaties uitgevoerd. Helaas konden we met het groot onderhoud niet meer mee wachten tot volgend voorjaar.

We hebben de werkzaamheden 1,5 weken voor de start middels tekstborden langs het fietspad aangekondigd. Versturen van bewonersbrieven zou onbegonnen werk zijn.

Asfalteren fietspad Hekelingseweg

Gemeente Nissewaard gaat eind september reconstructiewerkzaamheden uitvoeren aan het fietspad langs de Hekelingseweg. De projectgrenzen reiken van de Heemraadlaan tot aan de Dorpsstraat te Hekelingen.

Het fietspad langs de Hekelingseweg is toe aan groot onderhoud. Het fietspad bestaat nu uit meerdere materialen en verschillende breedtes. Om het fietspad het gewenste rijcomfort en uitstraling te geven, wordt het fietspad over de gehele lengte voorzien van rood asfalt en krijgt het overal breedte van 3 meter.

Tijdens de gehele uitvoering van het project doet de gemeente haar uiterste best om de overlast voor het gemotoriseerde verkeer over de Hekelingseweg zoveel mogelijk te beperken. Voor fietsers en voetgangers zal het fietspad in fasen worden afgesloten. Doorgang is niet mogelijk. Er wordt per fase een omleidingsroute ingesteld.

 De aannemer KWS start op 28 september met de werkzaamheden. Het fietspad wordt in 3 fasen verdeeld. De eerste fase ligt tussen de Heemraadlaan en Schouw. Het gehele project is begin december 2020 gereed. Uiteraard kunnen weersinvloeden de planning doen wijzigen.

 Als u vragen heeft over dit project, dan kunt u contact opnemen met één van de gebiedsmanagers van de aannemer KWS, de heer Pieter Faber  (pfaber@kws.nl) of de heer Ad Robbemondt ( arobbemondt@kws.nl ) via naar telefoonnummer 06 25735870.