Naar aanleiding van het bericht over de NAM op onze Facebookgroep Waterland Spijkenisse, stuurde Marjolein Gilhuis alvast het volgende in een pb door…….

Ik heb op dit moment de volgende vragen. Ik vraag me af wat er met alle bezwaren en opmerkingen is gebeurd. Zijn ze zo van tafel geveegd of wordt er serieus naar gekeken? En verder vraag ik me af waarom wij straks van het gas af zouden moeten terwijl wij er bovenop wonen. Misschien kunnen wij onze eigen “gaskraan” krijgen.

Vandaag het volgende antwoord op deze vragen gekregen:

De procedure ‘van plan tot gaswinning’ loopt nog en bevindt zich momenteel in stap 5: ‘het verwerken van de zienswijzen door het verantwoordelijke ministerie’ zie bijgevoegde poster:
https://www.nlog.nl/…/…/a0_van%20plan%20tot%20gaswinning.pdf

Het antwoord op de vraag “Waarom wij straks van het gas af zouden moeten terwijl wij er bovenop wonen” ligt iets gecompliceerder. Ook hier is een poster voor beschikbaar als eerste antwoord:

https://www.nlog.nl/…/a0_energietransitie%20en%20gaswinning…

Uiteraard zijn wij bereid om dit tijdens een info-avond verder toe te lichten, belangrijk hierbij is dat aardgas een belangrijke rol speelt in de energie transitie, maar dan als alternatief voor meer CO2 uitstotende ‘vervuilende’ brandstoffen als kolen en olie.

Tip: Neem eens een kijkje op onderstaande websites, hier is veel informatie te over de energietransitie en de rol van Aardgas hierin.

https://www.ebn.nl/energietransitie/
https://www.ebn.nl/energietransitie/return-to-nature/
https://www.ebn.nl/energietransitie/our-dutch-gas/
https://www.ebn.nl/energietransitie/new-energy/
https://www.nlog.nl/

Heeft u ook vragen of maakt u zich zorgen? Stuur dan een bericht naar info@waterlandspijkenisse.nl