Bron: Spieke.nl

De politie heeft donderdagavond 5 verdachten aangehouden naar aanleiding van een onderzoek naar drugs. Duizenden euro’s en honderden ponypacks met vermoedelijk cocaïne zijn daarbij in beslag genomen.

Donderdag is samen met de wijkagent, het flexteam van de politie en Opsporing Zuid-West een verdovendemiddelen-actie in Spijkenisse gehouden. Hierbij werden twee verdachten op de openbare weg aangehouden die van een dealer hun verdovende middelen kochten. Vervolgens werd deze dealer op de openbare weg met toestemming van de Officier van Justitie aangehouden voor de handel in deze verdovende middelen. Bij de dealer werden tientallen ponypacks en honderden euro’s in zijn kleding en auto aangetroffen.

Omstreeks 19.20 uur deed de politie een instap en zoeking in een woning in de wijk Waterland. In de woning werd met hulp van een speurhond een aanzienlijke hoeveelheid geld en verdovende middelen aangetroffen. De twee mannen, waarvan één de bewoner betrof, werden beiden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De twee kopers zijn na verhoor heengezonden. Daarnaast zal er een bestuurlijke rapportage worden opgemaakt en worden verstrekt aan de burgemeester. Deze kan bestuurlijke maatregelen opleggen en de verhuurder van de woning informeren. De verhuurder gaat daarna waarschijnlijk een uitzettingsprocedure opstarten.

Bericht en foto’s via: Wijkagent Peter op Instagram