Afgelopen zaterdag 13 juli organiseerde Stichting WaterlandSpijkenisse een veiligheidspresentatie op winkelcentrum Waterland.

Ondanks de regenbuitjes tussendoor is er de hele middag een leuke aanloop van bezoekers geweest. Kinderen mochten een kijkje nemen in de aanwezige voertuigen van Politie en Brandweer. Ouders konden ondertussen vragen stellen en/of tips krijgen van de deskundigen betreffende brand- en inbraakpreventie. Later in de middag kwam er tot onze grote verrassing ook nog een hoogwerker van 32 meter hoog (dat is ongeveer 10 verdiepingen) van de brandweer bij.

Dierenbescherming Zuid-Holland Zuid was met twee voertuigen aanwezig, een dagelijkse dierenambulance en een speciale dierenambulance die wordt ingezet bij bijvoorbeeld broodfokkers waar grote aantallen dieren weggehaald moeten worden (de zogenaamde ‘Animal Rescue Vehicle’). Ook in deze voertuigen mochten kinderen een kijkje nemen en werd antwoord gegeven op vragen.

EHBO vereniging Spijkenisse was aanwezig met een AED en een volwassen en baby reanimatiepop, en zij gaven graag een demonstratie en uitleg over het belang van het volgen van EHBO en reanimatie cursussen.
De vrijwilligers van Buurtpreventie stonden ook klaar om vragen te beantwoorden en eventuele nieuwe vrijwilligers in te schrijven. Deze vrijwilligers zijn de ogen en oren in de wijk en kunnen misstanden snel doorgeven aan betreffende instanties.

Driss, jongerenwerker van Stichting JOZ, hield jonge en oudere kinderen in beweging in de pannakooi en heeft op die manier een leuke basis voor contacten voor nu en in de toekomst kunnen leggen.

De Gemeentelijk Opsporingsambtenaren konden, ondanks dat zij druk waren met hun inzet bij het Under the Bridge festival, gelukkig ook nog even een halfuurtje vrijmaken om aanwezig te zijn.

Vishandel Ruisvis heeft ervoor gezorgd dat wij de aanwezigen konden voorzien van koffie en thee en heeft de deelnemers laten genieten van heerlijke porties kibbeling.

Wij kijken terug op een leuke dag en danken bezoekers, vrijwilligers, Politie Nissewaard, Brandweer Spijkenisse, EHBO vereniging Spijkenisse, Dierenbescherming Zuid-Holland Zuid, Stichting JOZ, Buurtpreventie Nissewaard, Handhaving Nissewaard en Ruisvis B.V. voor een geslaagde middag. Graag tot volgend jaar!