Op dinsdagavond 16 juli was het dan eindelijk zover…. wethouders Mijnans en Struijk kwamen speciaal naar poolcentrum Keus voor een gesprek MET de jongeren.
Er werd rekening gehouden met de komst van zo’n 50 jongeren, dat viel helaas tegen.

Een klein groepje jongeren was aanwezig, waarvan twee jongedames het woord voerden. Deze dames hadden een Powerpoint presentatie gemaakt om uit te leggen wie deze groep is, wat zij zoal doen en wat zij graag willen. Er werd serieus naar de jongeren geluisterd door wethouders, politie, handhaving, buurtpreventie, JOZ en andere aanwezigen.
Na afloop konden jongeren nog in gesprek met de aanwezigen, waar ook gebruik van werd gemaakt. Helaas vond een andere groep jongeren het nodig om in de tussentijd een paar fietsen in park Snoekenveen te slopen en weer een berg troep achter te laten, en hebben zij hun kans om serieus genomen te worden voorbij laten gaan. Jammer dat laatstgenoemde groep het voor welwillende groepjes jongeren verknalt op deze manier.
Wij danken wethouders Mijnans en Struijk, jongeren en andere aanwezigen voor hun komst, JOZ en gemeente voor de moeite en inzet, bewonersgroep voor de samenwerking en Ron Klein (eigenaar poolcentrum) voor het beschikbaar stellen van de locatie.