Vandaag, 20 juni 2019, bestaat Stichting WaterlandSpijkenisse op de kop af twee jaar en wat hebben we al veel mooie dingen mogen doen. Het eerste evenement als stichting was het “Open Podium” in september 2017 waar plaatselijk talent de kans kreeg om hun kunsten te vertonen. Op die dag was onder andere Tijs van Gemert aanwezig, die op dit moment lekker aan de weg timmert in muziekland. We zijn dan ook trots op hem!

Sinterklaas werd door ons verzocht om Waterland weer te bezoeken en er werden plannen gemaakt om een echt Sinterklaasjournaal te gaan maken. Omdat de voorbereidingstijd zeer kort was, kon het Sinterklaasjournaal pas het jaar daarop worden verwezenlijkt en wat hebben de kinderen daarvan genoten.

Dankzij het initiatief van Nathalie Maas mochten we kerstpakketten inzamelen en verdelen onder wijkbewoners die, om wat voor reden ook, een “opkikkertje” konden gebruiken.

We hebben onder andere de Herfst- en Paasknutselmiddagen, Najaarsmarkt, Wensboom, Parkexcursies, Opschoondagen, Inzamelingsacties kortingsmunten voor de Vijverhof, Wijkpreventie-app, Villa Joep-actie, Afvalquiz, Container-adoptie en het organiseren van Koningsdag mogen doen met behulp van een fantastische club vrijwilligers en sponsors, waarvoor onze dank! Ook voor de toekomst staan er nog mooie initiatieven in de planning.

Waar we ook enorm trots op zijn is onze Kinderraad Waterland. Een groep kinderen uit de groepen 6,7 en 8 van alle basisscholen uit Waterland die meedenken, doen en praten over hun school-/leefomgeving. Ook zij hebben al mooie resultaten mogen boeken en zitten nog vol goede plannen voor de toekomst. Hun ideeën en avonturen zijn te volgen op Facebookpagina Kinderraad Waterland Spijkenisse.

We hebben regelmatig overleg met o.a. Stadsbeheer en Gemeente en we mochten Stichting JOZ jongerenwerk en Skate Night Vierdaagse ondersteunen bij hun werkzaamheden.

Wij hebben de wethouders gevraagd om MET jongeren in gesprek te gaan. Dat gesprek gaat binnenkort plaatsvinden, mede dankzij de gezamenlijke inspanningen van Gemeente Nissewaard, Stichting JOZ jongerenwerk, bewonersgroep Waterland en Poolcentrum KEUS.

Tijd en geld voor een “verjaardagsfeestje” is er niet, want er is nog genoeg te doen in Waterland.
Heeft u ideeën (en een beetje tijd en zin) om Waterland nog mooier, leuker, schoner en veiliger te maken en/of vrijwilliger worden, stuur dan even een berichtje aan info@waterlandspijkenisse.nl

Wij danken onze vrijwilligers, sponsors en wijkbewoners voor het vertrouwen en de hulp om onze wijk gezamenlijk weer leefbaarder te maken.
Met elkaar, voor elkaar!