Jayme, een mannetje van net 1 jaar is de laatste dagen volop in het nieuws geweest. Jayme heeft SMA 1 (spinale musculaire atrofie type 1), een ernstige spierziekte die zich bij de geboorte of kort daarna openbaart. (Kijk voor meer informatie op Spierziekten Nederland.) Het feit dat Jayme’s vader is geboren in Waterland en Jayme’s oma nog steeds in Waterland woont, zorgt ervoor dat wij als ‘buren’ extra betrokken zijn bij het welzijn van deze kleine lieverd.

Het enorme bedrag van 1,9 miljoen euro voor een medicijn dat Jayme kan helpen, is inmiddels door crowdfunding binnen, waarvoor de ouders en familie iedereen heel hartelijk bedanken. Het inzamelen van geld gaat echter nog steeds door om ook andere kindjes met SMA 1 te kunnen helpen, of om Jayme en familie te helpen om de behandeling eventueel in Amerika te laten plaatsvinden daar er in Nederland nog geen arts is gevonden die kan/wil helpen.

De heer Ernst Venderbos, nieuwe filiaalmanager van JUMBO Vlinderveen heeft ons (Stichting WaterlandSpijkenisse) toestemming gegeven om de maand juni statiegeld in te zamelen ten behoeve van ‘Team Jayme’.
Wij hopen dat u allen mee wilt helpen om een mooi bedrag bij elkaar te sparen en danken de heer Venderbos en JUMBO Vlinderveen voor de hulp en het in ons gestelde vertrouwen.

Met elkaar, voor elkaar!