Op 9 oktober start de Schoon-Schip-Trein in Waterland.

Naar aanleiding van de wijkschouw met bewoners, raadsleden en partners pakt men tijdens de Schoon-Schip-Trein periode diverse klussen op.

Aandachtspunten zijn het plaatselijk herstellen van straatwerk, het rechtzetten van palen, kapot straatmeubilair vervangen, het snoeien van overhangend openbaar groen en zwerfvuil verwijderen.
In deze periode wordt Waterland grondig geveegd met meerdere veegwagens,  deze worden geassisteerd door medewerkers met bladblazers. Zij blazen het vuil onder de auto’s vandaan en van plaatsen waar de veegwagens niet kunnen komen. Voor een extra goed resultaat van het vegen is de wijk in clusters opgedeeld. Elke cluster wordt in één dag geveegd.

Wij verzoeken u uw auto op die dag elders in de wijk te parkeren. Tijdens de Schoon-Schip-Trein periode is er in de wijken verscherpt toezicht op de opruimplicht van hondenbezitters.

De medewerkers van de Schoon-Schip-Trein zijn te herkennen aan fel groene hesjes. U kunt hen altijd aanspreken voor informatie of suggesties. Sinds 1 januari 2017 wordt er geen grofvuil gratis meer opgehaald. U kunt uw grofvuil en andere materialen gratis inleveren bij de Stadswerf, Mosterweg 1 in Spijkenisse (naast McDonald’s).

De openingstijden zijn:
Op werkdagen van 7.30 uur tot 16.00 uur.
Op zaterdagen van 7.30 uur tot 15.00 uur.
Grofvuil op laten halen kan nog steeds, daar staat dan wel een vergoeding tegenover. Kijk voor meer informatie op www.reinis.nl of bel (0181) 612 864

Informatiemarkt

Gedurende de Schoon-Schip-Trein periode wordt er een informatiemarkt gehouden.
Op woensdag 4 oktober staat de informatiemarkt op het plein in winkelcentrum Waterland.

De informatiemarkt is van 12.00 tot 17.00 uur.

U kunt hier informatie krijgen over:
• Omgekeerd inzamelen van huisvuil
• Buurtpreventie
• Brandveilig leven
• Inbraak preventie
• Duurzaamheid, energie besparen/opwekken.
Voor de kinderen is er een springkussen