De politie gaat zich de komende weken extra concentreren op het parkeren in de wijk. Hier zijn wij als stichting niet op tegen. Maar wij hebben ook onze kanttekeningen. Zo zijn veel straten te vol met auto’s. Gevolg is al snel dat men richting de bochten parkeert. De wettelijke grens is 5 meter van een bocht. Deze grens staat echter zelden in de bochten aangegeven door een markering. Omdat markering wettelijk niet verplicht is, mag er bij parkeren binnen 5 meter van een bocht verbaliserend opgetreden worden. Zie foto voor het berekenen van de juiste afstand.

Juiste afstand meten

De eigen verantwoordelijkheid

Een andere oorzaak van het plaatstekort heeft zijn bron in het opofferen van de parkeerplaats op eigen grond. Veel woningen zijn in de jaren 70 hier geplaatst met als optie de auto te parkeren op eigen grond. Deze is in de loop der jaren vaak opgeofferd om hier een tuin van te maken.

Natuurlijk kunnen wij niemand verplichten om toch weer de auto op eigen grond te plaatsen, maar roepen wel op om daar waar het kan, of weer te realiseren, is dit ook te doen. Niet alleen staat uw auto veiliger op eigen grond maar het verlicht ook de parkeerdruk in de straat.