De eerste week van de oversteekcoaches zit erop! En wat zijn we trots en blij met onze wijkbewoners. Automobilisten en andere weggebruikers doen hun best om allemaal mee te werken aan een veilige oversteeksituatie voor de kinderen. Fijn om te zien en dank u wel daarvoor.
Het was even wennen en we zijn er nog lang niet, maar tot nu toe loopt het redelijk.
Het leek een goed plan om kinderen voor de oversteekplaats te leren hoe je op de meest veilige manier aan de overkant komt. Helaas gaat het in de praktijk wat anders omdat er te weinig tijd en te veel kinderen in te korte tijd over moeten steken en automobilisten dan onnodig lang staan te wachten. Daar moeten we dus zo snel mogelijk iets anders op gaan verzinnen.

Na deze eerste week kunnen we melden dat het overgrote deel van de ouders en kinderen het fijn vinden dat de oversteekcoaches er zijn en de oversteekcoaches vinden het leuk om al die blije (soms gespannen) koppie’s aan te zien komen en te mogen helpen oversteken.  De eerste dag werden wij enigszins argwanend aangekeken door de kinderen, dag twee wensten zij ons een goedemorgen, dag drie kwam daar nog een fijne dag bij, dag vier volgde ook nog eens glimlach en vanochtend op dag vijf werden wij door diverse kinderen (en ouders) zelfs bedankt. Goed begin van de dag!

We kunnen nu ook een beetje overzien wat er nog moet verbeteren.

*De eerste dag regende het en zagen we nogal wat auto’s met beslagen ruiten, dat is natuurlijk een onveilige en ongewenste situatie! Tip: maak gebruik van je airco om de ramen snel weer schoon te krijgen, zodat je weer goed, scherp/helder zicht hebt.
*VOORRANG NEEM JE NIET, maar moet je krijgen!
*Wij willen ouders/kinderen en fietsers vragen om voortaan even ACHTER de oversteekcoach te wachten om verwarring bij de automobilisten te voorkomen. Helaas zijn er ook nog steeds ouders die vinden dat je op een zebrapad voorrang hebt en dus gewoon door kan lopen. Zo jammer!
*Fietsers hebben GEEN voorrang op deze oversteekplaats en dat is voor kinderen best verwarrend. Automobilisten geven kinderen op de fiets ook heel lief en galant voorrang wat ook weer voor verwarring zorgt.
*Wil je snel oversteken stap dan even van je fiets af en loop via het zebrapad.
Drijvende kracht achter de oversteekcoaches is Desiree Kemps , zij dringt al sinds vorig jaar aan op “Klaar-overs” en is samen met Ronald Ace Vlaggen (die voor ons de hesjes heeft bedrukt en enthousiast mee denkt en doet) afgelopen maandag begonnen met de eerste oversteek-ochtend.
Wie als ouder/verzorgende ook een uurtje tijd en zin, heeft kan zich aanmelden via info@waterlandspijkenisse.nl
Hoe meer oversteekcoaches er zijn des te minder hoeven we een beroep op steeds dezelfde mensen te doen EN kunnen we misschien in de toekomst meerdere oversteekplaatsen bemannen. De oversteekcoaches zijn alleen actief tijdens de ochtenden van 08.15u tot 08.45uur.
Tips voor de oversteekcoaches zijn natuurlijk ook welkom.