De heren van Stadsbeheer hebben 1 juli, op de nationale “Dag van het Park” (organisatie BWG) hun kunsten met boomstammen en kettingzagen laten zien. Een paar van die kunstwerken zijn te vinden in park Zuidrand, langs de busbaan achter de ‘Sterrenwacht”

Wie dagelijks in de parken loopt valt het waarschijnlijk niet op, wie echter al even niet in het park is geweest, ziet dat er hier en daar nogal wat veranderingen hebben plaats gevonden. Drie grote bomen bij het tennisveld bijvoorbeeld, hebben plaats gemaakt voor nieuwe jonge bomen. Ook hier hebben de stammen een nieuwe bestemming gevonden, wat voor fantasierijke, ondernemende kinderen een leuk tijdverdrijf kan zijn en voor jongeren een originele plek om met elkaar te ‘chillen”

Wie door loopt naar het ecologische park, ziet ook daar dat alles goed groeit en bloeit. Zo was er eerder dit jaar discussie over een strook gestort puin. Inmiddels groeien daar behoorlijk wat bloemen waar bijen, vlinders en andere (bestuivers) insecten erg blij van worden. Kortom, er valt weer van alles te ontdekken in de parken.

 

In verband met de langdurige droogte en hoge temperaturen vragen we u voorzichtig te zijn met as/sigarettenpeuken.