Er komen bij ons, Stichting WaterlandSpijkenisse, erg veel meldingen binnen over onveilige situaties op zebrapaden op schoolgaande routes. De meeste meldingen betreffen de oversteekplaatsen bij Verhage/Karperveen met als absolute nummer 1 de oversteekplaats Vlinderveen/ Snoekenveen.
Op donderdagavond 19 december konden wij wederom met eigen ogen zien hoe moeilijk voetgangers in het donker en met regen te zien zijn. Het is dus wachten op een ongeluk.
Wij hebben wethouder Bal (van Verkeer) een mail gestuurd, waarin wij hem verzoeken om betere verlichting bij (in ieder geval) deze zebrapaden, of wellicht de zebrapaden te veranderen zoals te zien op de foto. Begin volgend jaar staat er sowieso al een aanpassing van de Schouw op de planning (helaas valt de oversteek Vlinderveen/Snoekenveen daar net buiten), dus lijkt dit een kleine moeite.

Omdat de gemeente niet voor alles verantwoordelijk is, willen wij een oproep doen aan (groot)ouders om één of meerdere ochtenden als KLAAR-OVER te fungeren. Het gaat om een uurtje tijd en de veiligheid van schoolgaande kinderen. Voor één oversteekplaats zijn twee klaar-overs nodig, dus wie doet mee?

Met dank aan de melders. Mochten er op andere plaatsen in de wijk ook gevaarlijke oversteekplaatsen zijn, dan horen wij dat graag.