De afgelopen week kregen wij veel vragen binnen over “vermiste” AED’s. Wijkbewoners vroegen zich af waar de AED van het Karperveen 401 was gebleven en een dag later werd ook de AED bij Verhage gemist.

Daar beide AED’s door wijkbewoners bij elkaar was gespaard, wilden de buurtbewoners graag weten waar de levensreddende apparaten gebleven waren.

Bij navraag bleek dat de bewoners van Karperveen 401 verhuisd waren en dat de AED daarom was verwijderd en naar een ander deel van Karperveen was verhuisd. Daar de nieuwe plek van de AED vlakbij de AED van Verhage komt te hangen is de AED van Verhage toebedacht aan een ander deel van de wijk.  Jammer dat er zoveel onrust is ontstaan door het niet communiceren (of informeren) van de wijkbewoners maar het komt dus goed….beide AED’s blijven in de wijk.

Wij willen graag nogmaals Sportcentrum Spijkenisse bedanken voor het ter beschikking stellen van hun AED d.m.v. een dongel (sleutel) aan een Hartslagnu vrijwilliger zodat er 24/7 toegang is tot deze AED.

Met elkaar, voor elkaar!