Leef bewust
Voorkom zwerfafval
Het is zomer. Dit betekent dat we veel meer buiten zijn. Dat we meer wandelen. Dat we spontaan besluiten om te picknicken of te barbecueën. Een drankje hier, een lekkere lunch daar.

Terwijl je het gras tussen je tenen voelt… totdat je een zwerm vliegen ziet rondom een berg kippenbootjes. En een stuk of tien wespen, die hun best doen om de laatste druppels van een blikje cola te drinken. Want tja, je voorgangers hebben hun afval niet opgeruimd. Ruik je het? De geur van zwerfafval? Zie je het? Het zicht van zwerfafval.

Wat is zwerfafval
Zwerfafval is afval dat bewust of onbewust is weggegooid of achtergelaten op plaatsen die hier niet voor bestemd zijn. Dus overal, behalve in de prullenbak. Per jaar belandt in Nederland tussen de 35 en 140 miljoen kilo zwerfafval op straat of in de natuur. Door wind of water kan het zelfs in de zee terechtkomen. Zwerfafval is dus heel slecht voor het milieu. Het verontreinigt bodem of water, trekt ongedierte aan, dieren eten het afval op of raken erin verstrikt.
Ga je dus lekker picknicken? Zorg er dan voor dat je het afval in de prullenbak gooit of neem voor de zekerheid een vuilniszakje mee. Dan kan je het later weggooien.
Samen bewuster leven
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard