De op 8 juli geopende Natuurspeeltuin in park Waterland is een groot succes. Dagelijks zijn er vele kinderen met of zonder (groot)ouders te vinden. 

Zoveel bezoekers brengen ook heel veel vuil mee en dat gaf de eerste dagen al meteen overlast van zwerfvuil. Gelukkig wilden wijkbewoners best een handje helpen en hebben zij al wat zakken afval mee naar huis genomen. Dank daarvoor! Reinis is gevraagd om de prullenbakken dagelijks te legen, maar dat durft Reinis in verband met de vakantieperiode nog niet toe te zeggen.

Wijkbewoners (grootouders) vroegen zich af of er niet een hek rondom de hele speeltuin kan komen omdat kleine kinderen watervlug zijn en er dus weleens vandoor zouden kunnen gaan in een onbewaakt ogenblik. Het antwoord daarop is dat er geen hekken geplaatst worden rondom de speeltuin. Het is een natuurspeeltuin in een natuurlijke omgeving waar de watergangen op ruime afstand liggen.

Uiteraard kwam ook meteen de vraag naar een mobiel toilet, een zogenaamde “Dixy”. Daar een Dixy erg gevoelig is voor baldadig gedrag en het plaatsen, legen en schoonhouden ook niet eenvoudig zal zijn, komt er geen Dixy. Bij hoge nood kan men tijdens openingstijden, gebruik maken van de toiletten in het wijkcentrum Waterland of bij Snackbar Verhage.

Wij hopen dat kinderen groot en klein nog heel lang met ontzettend veel plezier gebruik zullen maken van deze prachtige speeltuin.