Tijdens een netwerkdiner, georganiseerd door gemeente Nissewaard, kwamen wij een heel leuk initiatief tegen dat we graag willen gaan promoten met hulp van de kinderraad.
Het gaat hier om het 50-dingen boekje, zie http://www.50-dingen.nl/

De bedoeling is dat alle leerlingen van groep 3 van de basisscholen zo’n boekje gratis ter beschikking krijgen en meenemen door hun basisschool periode. Een soort groeiboekje dus.
Bijgevoegd wat foto’s hoe het boekje eruit zou komen te zien. In Hoogvliet werkt men al met dit boekje en de reacties zijn zeer enthousiast.
De gemeente heeft goedkeuring gegeven, maar omdat het 50-dingen boekje nu echt voor Hoogvliet is en er dus een boekje over Spijkenisse gemaakt zou moeten worden, kan het nog even duren.
Wij willen ons graag inzetten om dit boekje zo snel mogelijk ook in Spijkenisse en dan met name in Waterland te krijgen.
Onderstaand een bericht van de bedenkers en oprichters van moe en fit.
————————————————————————————————————————————————————————-

Momenteel zitten wij in de opstartfase van het project. In deze fase zijn onze belangrijkste werkzaamheden:

  1. Het werven van actieve bewoners die ideeën en locaties leveren voor activiteiten. En bewoners die contact hebben met basisscholen.
  2. Beginnen met fondswerving.

Als we iets verder zijn in het project willen wij graag een wedstrijd organiseren voor alle basisschoolleerlingen in Nissewaard, voor de mascotte in het boekje.

Wellicht dat ook hier een leuke rol is weggelegd voor de kinderraad.

Op de website van MOE en FIT zullen wij blogs wijden aan het project, zodat men op de hoogte kan blijven van waar we mee bezig zijn:

http://moeenfit.nl/category/buiten/50-dingen-boek/

Ik ben benieuwd naar de reacties!

————————————————————————————————————————————————————————–