Toen de inmiddels opgeheven Wijkgroep Waterland in 1979 werd opgericht toen de wijk nog maar net klaar was, heeft mevrouw Annie Zijlstra vrijwel direct de kookclub “Het Theelepeltje” opgericht. Onder haar bezielende leiding hebben heel veel kinderen uit Waterland met veel plezier leren koken.

Na jaren raakte de kookclub een beetje in de vergetelheid waarop in december 2013 Theo Barendrecht samen met zijn vrouw Wilma en dochter Graziëlla de kookclub nieuw leven hebben ingeblazen. Deze kookclub bestond uit twee delen, de kinderkookclub en de 55+ kookclub.

Theo, een man met een hart van goud en vrijwilliger in hart en nieren, is ons helaas in 2020 ontvallen aan de complicaties van corona. Wilma en Graziëlla wilden de kookclub ter nagedachtenis aan Theo voortzetten maar hebben helaas toch, door veranderende omstandigheden besloten om te stoppen met de kookclub.

Omdat wij dit leuke initiatief niet wilden verliezen voor de wijk, hebben wij na overleg met Wilma en Graziëlla besloten de kookclub over te nemen.

Nieuwe vrijwilligers (al hopen we dat Wilma en Graziëlla ook regelmatig van de partij zullen zijn) nieuwe locatie, nieuwe kookclub een nieuwe naam en een nieuw logo. Omdat wij “Het Theelepeltje” hebben overgenomen, ligt er op de voorgrond een theelepeltje. Verder een groene vlinder (locatie Vlinderveen) en een blauwe achtergrond. Blauw en groen zijn de kleuren van (onze) Stichting WaterlandSpijkenisse er wordt gekookt door een volwassene en een kind, wat staat voor beide kookclubs.

We kunnen nu melden dat de kookclub op woensdag 11 mei aanstaande van start zal gaan onder de naam Kookclub WaterlandSpijkenisse. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen zich aanmelden.  In verband met gestegen prijzen zullen de kosten €20,- voor 10 lessen per kind zijn. Mocht dat een probleem zijn, neem dan even contact met ons op. De kooklessen worden gegeven in WIJKCENTRUM WATERLAND, Vlinderveen 440 naast Petsplace. De kooklessen beginnen om 17.00 u en duren tot 19.00 u.

Omdat er door corona veel alleenstaande en/of oudere mensen in een isolement terecht zijn gekomen, willen wij per les een alleenstaande/oudere uitnodigen om samen met de “kokkies” en begeleiding een hapje mee te eten. Weet je iemand die hiervoor in aanmerking komt en die graag aansluit? Opgeven voor de kookles of aanschuifplek kan via info@waterlandspijkenisse.nl

Wij hopen net zo’n succes van de kookclub te mogen maken als de familie Barendrecht en mevrouw Zijlstra in het verleden. En namens alle kinderen en mensen waarvoor jullie in het verleden hebben klaar gestaan zeggen wij “DANK JULLIE WEL!