Bericht van REINIS;
“Goed nieuws! De kerstboomactie gaat dit jaar wél door, maar net op een andere manier dan je gewend bent. In samenwerking met gemeente Nissewaard, hebben wij een oplossing gevonden om de kerstbomen zo veilig mogelijk op te halen. Hélemaal coronaproof.
De kerstboomactie is altijd een evenement geweest, dat veel jeugdige harten sneller deed kloppen.
Jonge Nissewaarders raakten enthousiast. Het ophalen van kerstbomen werd een echte strijd of juist een heuse samenwerking. Vanwege Corona was deze aanpak vorig jaar losgelaten. We hebben gemerkt dat dit een gemis was voor onze gemeente en nog belangrijker, de kinderen.

Corona is vooral voor onze jongeren zwaar geweest. Daarom verdienen zij het om beloond te worden. De wens van onze kinderen komt dus uit. De kerstboomactie gaat door, maar wel met een aantal maatregelen. Alleen als we goed en veilig samenwerken, zorgen wij ervoor dat de kerstboomactie een hit wordt.
Benieuwd naar hoe de kerstboominzameling eruitziet? Lees dan gauw verder!
Inrichting kerstboominzameling
– Er is één vaste inzameldag (8 januari 2022).
– Inwoners ontvangen €0,50-. per ingeleverde boom. We rekenen af op basis van de vooraf aangemelde kerstbomen.
– Aanbiedingen van minder dan 10 bomen komen niet in aanmerking voor de vergoeding. Zo wordt fysiek contact meer vermeden.
– Er dient vooraf een afspraak te worden gemaakt met Reinis, om de kerstbomen op te laten halen. Dit kan telefonisch
(0181 612 864) of via de mail (info@reinis.nl). Houd hierbij rekening met de ondergrens van 10 bomen.
– De kerstbomen worden door één persoon aangeboden.
– De aanbieder houdt bij inzameling een afstand van 1.5 meter tot de medewerkers van Reinis en draagt hierbij een mondkapje.
Let op: je hebt nog steeds de mogelijkheid om kerstbomen langs de weg te plaatsen. Echter ontvang je hier geen vergoeding voor. De vergoeding ontvang je alleen als je minimaal 10 kerstbomen inlevert. Zorg je ervoor dat de geplaatste kerstbomen het verkeer en de veiligheid niet hinderen?
Wij bedanken je alvast voor je medewerking en begrip.
Samen werken aan een schoon, leefbaar én veilig Nissewaard”