“Lege batterijen tijdens de donkere dagen rond kerst!
Hier weer een kleine update van ons zeer leuke team die elke dag genieten van het helpen oversteken van onze toekomst!
Ondanks de lagere temperaturen en de regen is het toch elke dag een genot om dit te mogen doen. De waardering van ouders is een heel goed teken, maar vooral de reacties van de kinderen die heel snel onze tips oppakken en de volgende dag al met trots op hun gezicht bewijzen dat ze goed hebben opgelet en dit ook goed hebben onthouden. Kortom, we zien heel snel resultaat van onze inspanningen.

Als je kijkt hoe er binnen 2,5 maand van een redelijke chaos van door elkaar fietsende en lopende kinderen en ouders toch nu een zichtbare structuur aan het ontstaan is. Geduld bij het oversteken omdat we zelf met onze wettelijke voorrang natuurlijk niet voor de auto’s gaan springen is ook goed te zien, de kinderen zijn over het algemeen heel geduldig!
Maar ook kinderen die inzien dat door even van hun fiets stappen en lopend gebruik maken van het zebrapad niet alleen sneller, maar ook veiliger oversteken mogelijk maakt.
Sinds vorige week is het te merken dat het nog best wel donker is als iedereen naar school gaat begint ook op te vallen dat het licht op je fiets aandoen niet echt een prioriteit is. Daarom spreken we kinderen, maar ook fietsende ouders, vriendelijk aan om ze er even aan te herinneren dat het wel veiliger is om toch even je licht aan de voor- en achterkant aan te zetten. Hier wordt ook zeer goed op gereageerd en vaak is de herinnering aan de feit al de aanzet om snel de lampjes aan te zetten ook dit zien we de volgende dag alweer terug bij de oversteekplaats.
Wat echter wel op begint te vallen is dat bij best veel kinderen er geen goed werkende verlichting op de fietsen zit.
En in meer dan 50% van die gevallen is het een lege batterij die dit veroorzaakt. Dus de kerstboom thuis moet er pico bello uitzien, maar we vergeten de verlichting van onze kinderen regelmatig even te controleren.
Dus lieve ouders/verzorgers, kijk er vanavond alsjeblieft even naar en regel bij een defect zo snel mogelijk een nieuw setje batterijen of een vervangend lampje.
De simpelste lampjes zijn al te koop in de winkel voor minder dan 4 euro en batterijen zijn ook echt niet duur. Het is voor de veiligheid van de kinderen!
Die twee tot vijf euro kan wel het verschil zijn tussen veilig naar school en
……. ……….
Nou ja, u snapt het wel, toch? 😉
Veel veilige oversteekmomenten gewenst namens de oversteekcoaches in Waterland!”
Ronald.
En inmiddels kunnen we ook iedereen een fijne kerstvakantie toewensen…..we hopen jullie allemaal in goede gezondheid volgend jaar weer terug te zien!