“Ah, de feestdagen. Je geliefden op bezoek, een eettafel waar je “U” tegen kunt zeggen, vervolgd met een echt cadeautjesfestijn. Dit is het leukste gedeelte van de feestdagen. Het minder leuke deel? Opruimen. Etensresten, inpakpapier, de goede oude kerstboom, die nu zelf het licht zal zien.
Over inpakpapier gesproken… wist je dat inpakpapier met een glans níét bij het OPK mag? Dit moet bij het restafval.

Extra ophaaldagen feestdagen
De feestdagen kenmerken zich dus door een hoog aanbod van afval. Om jou goed van dienst te zijn, zetten wij extra ophaaldagen in op 2e kerstdag (26 december) en op nieuwjaarsdag (1 januari). Op deze manier proberen wij overvolle containers zo veel mogelijk te voorkomen en bieden wij je de gelegenheid om je afval weg te kunnen gooien.
Openingstijden Stadswerf en mobiel milieustation
De Stadswerf is op 25 en 26 december 2021 en op zaterdag 1 januari 2022 gesloten.
Ook het mobiel milieustation is op zaterdag 25 december 2021 dicht.
Prullenbakken en ondergrondse containers afgesloten
In de laatste week van december sluiten wij in heel Nissewaard prullenbakken af of halen we deze weg. Dit doen we voor jullie veiligheid. Tijdens de jaarwisseling zijn daarom ook de ondergrondse PMD containers tijdelijk afgesloten en worden de OPK containers leeggehaald. Gooi tijdens de jaarwisseling je OPK niet weg in de OPK container en houd dit tijdelijk bij je. Ook verzoeken wij je geen afval naast de containers te plaatsen. Zo voorkomen wij samen brandgevaar.
Op 1 januari, na 12:00 uur, kan je weer gebruik maken van de ondergrondse PMD en OPK containers. In de weken na de jaarwisseling, maken wij de prullenbakken weer open of plaatsen we deze weer terug.
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard.”