Toen wij Rob Vierhuis vroegen of hij een keer wilde komen zingen voor de bewoners van de Vijverhof, aarzelde hij geen moment en vroeg direct, waar, wanneer en hoelaat. Om het nog gezelliger te maken vroeg hij zangeres Elisa Bos ook meteen mee. Zaterdagochtend 25 april was het dan zover. Een buslading apparatuur werd uitgeladen en in elkaar gezet, bewoners namen plaats in de tuin, Roel van Deursen en Joop van der Hor sloten namens Botlek TV ook gezellig aan. Nadat de sterren van deze dag een interview hadden gegeven en Jan Hulsker de honneurs waarnam om namens Stichting WaterlandSpijkenisse een woordje te doen, kon het feest beginnen.
Om 11.00u werd het eerste lied ingezet en duurde het niet lang voordat de bewoners meezongen, dansten, meespeelde met gitaar en was er zelfs een heuse dirigent die ook nog een deuntje bleek te kunnen fluiten.
Verzoeknummers werden aangevraagd en gespeeld en wat hadden we jullie graag de beelden wilden laten zien van wat de muziek met de bewoners doet……onbetaalbaar!
Juist in deze tijd waarin bezoek niet meer mag komen en de bewoners niet meer naar buiten mogen om hun rondje over het winkelcentrum te maken, is het extra moeilijk voor deze bewoners. Beloofd is in ieder geval om, als alles weer “normaal” is terug te komen voor de knuffel waar de bewoners zo naar verlangen. Als blijk van dank hadden de bewoners op de dagbesteding een prachtig cadeautje gemaakt voor het bezoek.
Speciaal voor de ons ontvallen vrijwilliger Theo Barendrecht van de Wijkgroep Waterland werd You’ll never walk alone gezongen, omdat bij Theo niemand alleen hoefde te lopen of alleen hoefde te zijn. Waterland mist een vrolijk supermens, die altijd voor een ander klaar stond en waar nooit iemand tevergeefs een beroep op deed.
Lieve Theo, dank voor alles, je zal bij heel veel kinderen en wijkbewoners voor altijd in dierbare herinnering blijven…You’ll never walk alone!