In deze tijd vragen wij ons nog meer dan anders af wat wij vanuit Stichting WaterlandSpijkenisse kunnen betekenen voor mensen die een beetje extra hulp, aandacht en gezelligheid kunnen gebruiken. Afgelopen week hebben wij contact gezocht met Tijs, een veelbelovend zangtalent uit onze wijk die in 2017 al heeft laten horen wat hij in zijn mars heeft op ons Open Podium, om te informeren of hij ons zou willen en kunnen helpen door buiten op te treden voor de bewoners van De Es en De Vijverhof.
Wat een hartverwarmende reactie! Zonder hierover te hoeven nadenken zegde hij direct zijn medewerking toe en zo hebben we gezamenlijk alles in gang gezet. Er is zelfs nóg een jong talent aangeschoven, Faure uit Brielle en samen met Wesley (Actief in Nissewaard/Puls) voor het geluid, hebben zij er vandaag, dinsdag 7 april, voor gezorgd dat de bewoners en medewerkers van De Es hebben kunnen genieten van een prachtige muzikale ochtend in de zon. Dankzij een gulle donatie van Angela Blijd namens Bewonersvereniging de Samenwerking hebben we alle 100 bewoners ook nog eens kunnen voorzien van een lekkere paastraktatie! Aansluitend hebben Tijs en Faure nog een muzikaal optreden op de parkeerplaats verzorgd voor de bewoners van de aangrenzende woningen van De Zomertuinen, Bougainville en Magnolia. Vanaf hun balkon, vanuit het open raam en (slechts een handvol toeschouwers, op ruime afstand van elkaar) op de parkeerplaats lieten zij duidelijk hun waardering blijken. Een medewerker van Brasserie de Wereld besloot zelfs spontaan buiten koffie neer te zetten voor de liefhebbers. Mooi om te zien dat iedereen zijn steentje bij wil dragen om iets te betekenen voor elkaar.
Dankjewel lieve Tijs, Faure, Wesley en natuurlijk alle medewerkers en bewoners. Ook met de anderhalve meter afstand kunnen we dichterbij elkaar komen dan ooit!
#samentegencorona #metelkaarvoorelkaar!
Ylonka