Afgelopen week zijn we meegezogen in een “rollercoaster” aan publiciteit voor Villa Joep bij Jumbo.
 
Dat is aan de ene kant natuurlijk heel mooi om de nodige aandacht te krijgen, en houden, voor het zo belangrijke doel van Villa Joep, geld inzamelen voor onderzoek naar neuroblastoom, kinderkanker.
Aan de andere kant is daar het immense verdriet van ouders die leven tussen hoop en wanhoop en op dit moment de strijd met hun kind tegen neuroblastoom volop aan het voeren zijn. Helaas zijn er al teveel kinderen waarvan de ouders hun kind los hebben moeten laten.
 
Als moeder raakt me dit diep want al probeer je je voor te stellen hoe het leven zonder je kind eruit zou zien…. niemand voelt de pijn van de ouders die hun kind daadwerkelijk af hebben moeten staan. Pijn, machteloosheid, intens verdriet…hoe overleef je dat?
Daarom vond ik het zo ontzettend moedig en bijzonder dat een moeder van zo’n dapper sterretje, bij de start van de Joepactie aanwezig was. 
Clarence heeft even (te) kort met deze moeder gesproken en zei dat de moeder van dit sterrenkind vertelde dat haar zoontje dit jaar 10 jaar geworden zou zijn, de leeftijd van de meeste kinderen in onze kinderraad, hij had als inwoner van Waterland dus zomaar raadslid kunnen zijn. Dat idee liet me niet meer los, daarom maken we om hem te eren, symbolisch een shirt en badge voor hem.
 
Laten we bij elke verkochte knuffel-Joepie even een momentje stilstaan bij deze sterrenkinderen en vooral hun naam blijven noemen opdat ze nooit vergeten worden!
 
Dat alle kinderen in goede gezondheid groot mogen worden,
 
Sylvia