Vrijdag 3 augustus mochten wij in samenwerking met JOZ een straat BBQ organiseren voor een deel van de bewoners van het Snoekenveen.  (700/800 serie) Er werd voor dat stukje Snoekenveen gekozen op initiatief van een buurtbewoner om op die manier contacten te leggen tussen buurtbewoners om zo meer begrip en respect voor elkaar te krijgen. Jongeren waren bij gebrek aan een plek om met elkaar rond te “hangen” vaak op straat te vinden, wat door sommige bewoners als overlast werd ervaren.

Er zijn door en met bewoners, jongeren, wijkagent, jongerenwerk en gemeente goede afspraken gemaakt, waardoor de leefbaarheid een heel stuk beter is geworden.Bij deze een compliment voor de jongeren die zich aan de gemaakte afspraken houden.

Op de BBQ kwamen een hoop kinderen af die zich konden vermaken in de panna-kooi, op het springkussen, of met een potje tafeltennis of tafelvoetbal. Er kwamen ook buurtbewoners langs voor een hapje en drankje en tot slot zong onze plaatselijk beroemdheid Zé Carlos ook nog een deuntje. Al met al een geslaagde BBQ die we graag ook voor andere Venen willen organiseren in de toekomst.

foto#waterlandspijkenisse

 

Wij danken buurtbewoners, JOZVerhage Vlinderveen (voor de overheerlijke hamburgers) Zé Carlos voor het spontane optreden en alle bezoekers voor de gezellige dag. Tot de volgende keer.

Met elkaar, voor elkaar!