Op speciaal verzoek van de heer de Haan, een inwoner uit Hellevoetsluis zamelen wij de maand december geld in voor Stichting Jana’s Kids Foundation. 
Deze stichting is opgericht door zangeres en actrice Jana Mashonee. Zij is indiaan van de Lumbee/ Tuscacorastam.  Een korte uitleg over het werk van Jana en haar stichting:

“Er heerst veel armoede en analfabetisme onder de indianen. Jana Mashonee probeert een verschil te maken met haar stichting zodat arme kinderen op de reservaten de mogelijkheid krijgen om toch te kunnen studeren en daardoor meer kans te maken op een baan. Op deze manier probeert Jana de werkloosheid onder indianen terug te dringen. De kinderen die door haar Jana’s Kids Foundation (hebben kunnen afstuderen, als onder andere arts en advocaat) aan de universiteit hebben uiteindelijk allemaal een baan gekregen. Zij kunnen nu op hun beurt weer andere kinderen en hun volk helpen door hun coach te zijn.”

Stichting Nanai (Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen) is gevestigd in Maaswijk en heeft aangegeven de opbrengst van deze statiegeldactie te verdubbelen.  Helpt u mee dromen uit te laten komen?