Informatie- en preventieavond in stadhuis

De gemeente Nissewaard wil samen met de Politie en de bewoners de krachten gaan bundelen om het aantal inbraken te verminderen. Zeker nu de donkere dagen er weer aan komen; een tijd waarin inbrekers vaker toeslaan. Samen kunnen we het aantal inbraken in de gemeente verminderen. De gemeente organiseert hierover op maandagavond 15 oktober een informatiebijeenkomst in het stadhuis.

Veiligheid is belangrijk

De komende tijd besteden Politie en gemeente extra aandacht aan het voorkomen van inbraken. Door extra toezicht te houden bijvoorbeeld. Maar vooral ook door samen met bewoners te kijken op welke manieren woninginbraak nog meer kan worden voorkomen. We bekijken daarbij beelden van een wijk, door de ogen van een inbreker.

Wethouder Jan Willem Mijnans opent de informatiebijeenkomst op 15 oktober om 19.15 uur.

Op het programma staan:

  • De actuele politiecijfers: hoeveel inbraken zijn er in Nissewaard en wat doen we eraan?
  • Wijkschouw: een deskundige heeft een ronde door Waterland gelopen en vertelt u aan de hand van foto’s wat de aandacht- en verbeterpunten zijn in uw wijk.
  • Woninginbraakpreventie: hoe komen inbrekers binnen? Wat kunt u hier zelf tegen doen?
  • Buurtpreventie: hoe kunt u samen met uw buurtbewoners uw wijk veiliger maken?

Bron: gemeente Nissewaard

De avond was druk bezocht, waarbij veel bewoners uit Waterland aanwezig waren. Kijk wat u kan doen om het inbrekers niet te makkelijk te maken op; Rijksoverheid