Er is zowel door het AD als Stichting WaterlandSpijkenisse de afgelopen maand al meerdere malen aandacht besteed aan de plannen van Realconomy voor de gebiedsontwikkeling in Waterland.
Uiteraard roepen deze een hoop weerstand op bij velen van ons, aangezien wij als bewoners er vooralsnog niet bij betrokken zijn/worden.

Nu de motie om toekenning van 50.000 euro voor een haalbaarheidsonderzoek tijdens de raadsvergadering van 31 maart met een meerderheid van stemmen is aangenomen, voelt het alsof de deal al grotendeels in kannen en kruiken is en wij er voor de vorm op een later moment nog even ons zegje over mogen doen.
In ieder geval is dit niet de manier waarop we als bewoners van Waterland en inwoners van de gemeente Nissewaard willen dat het gemeenschapsgeld wordt besteed!

Er is tijdens de vergaderingen (Commissie en Raad) door een aantal partijen wel aangegeven dat zij de bewoners erbij betrokken zouden willen zien en hiervan heeft er ook een aantal niet ingestemd met de motie, maar wat ons opvalt is dat er (pas 2 of 3 dagen ná de raadsvergadering!) opeens heel hard geroepen wordt door de verschillende (oppositie)partijen van de Nissewaardse politiek hoe schandalig het is dat de bewoners er niet eerder van op de hoogte zijn gebracht.

Diezelfde vertegenwoordigers waren zelf al wekenlang op de hoogte van deze plannen inclusief het verzoek en hebben er duidelijk voor gekozen hun achterban hierover niet eerder in te lichten (wij hebben het in ieder geval niet kunnen vinden op social media), dus de vraag rijst waar hun prioriteiten liggen. Om dagen na het besluit (wat ook uiterlijk de dag na de raadsvergadering had gekund/gemoeten) voor het eerst dit onderwerp aan te snijden op social media en daarbij vooral te benadrukken dat de wethouder en de voorstemmers de bewoners niet belangrijk genoeg vinden lijkt ons inziens makkelijk scoren.

Ons voorstel is dan ook om als bewoners de handen ineen te slaan en middels een petitie te laten weten hoe wij denken over de hoogbouw en het ‘even wijzigen’ van het nu geldende bestemmingsplan.
Bent u het niet eens met de huidige gang van zaken rondom de gebiedsontwikkeling Waterland Vlinderveen en wilt u laten weten dat wij als bewoners ook in de toekomst vóóraf goed geïnformeerd wensen te worden en dus ook vóóraf de mogelijkheid krijgen om eventueel bezwaar te maken tegen ontwikkelplannen in ONZE wijk, teken dan a.u.b. de petitie: HIER!