Bericht van een wijkbewoonster binnen gekomen op woensdag 20 oktober.
“Lieve ouders & verzorgers,
Zojuist heb ik 2 kinderen aangesproken die de 6 jaar zeker nog niet voorbij zijn een blank blond jongetje en een heel licht getint knulletje met mooie krullen. ( ik hoop dat ouders misschien een link leggen) ze hadden een wit met blauwe vakjes bal bij zich.

Ik gok dat ze op de Kikkerveen wonen aangezien ze van af daar aan het spelen waren..
Alleen hun spel was tussen de auto’s door de weg opspringen en gekke bekken trekken tussen Kikkerveen en Beverveen net voor de bocht naar de Schouw..
Ik ben gestopt en uitgestapt en heb ze aangesproken dat wat ze doen heel gevaarlijk is en dat papa en mama dat niet leuk zouden vinden en ze beter kunnen voetballen op het pleintje.  Zo onwetend als kinderen zijn vroegen ze of ik mee kwam doen. En zijn ze netjes naar het pleintje gelopen.
Ze schrokken dat ik ze aansprak en ik hoop dat het wel impact heeft gemaakt op ze want er rijden genoeg automobilisten als gekken van de Schouw de bochten door..”.

Door deze oproep op onze Facebookgroep Waterland Spijkenisse herkende beide moeders hun kinderen in dit verhaal en hebben inmiddels een goed gesprek gehad met hun kroost. Wij danken Rianne van Kasteren voor de melding en de moeders van de kleine mannen voor de positieve reacties……”It takes a village to raise a child”. Fijn dat het op deze manier ook nog steeds kan. Fijn weekend allemaal 🍀