Bericht van Joop van der Hor;
“Uitgerekend op de warmste novemberdag ooit gemeten, laat de gemeente Nissewaard weten ijs, ijzel en winterklaar te zijn.
Reinis voert in opdracht van de gemeente Nissewaard de gladheidsbestrijding uit. De strooiwagens zijn daarom op 29 oktober weer klaargemaakt, zodat zij bij plotselinge weersveranderingen goed voorbereid de weg op kunnen.
Nu de winter er weer aan zit te komen, is Reinis de afgelopen periode druk bezig geweest om alles klaar te zetten om eventuele gladheid door bevriezing, ijzel of sneeuw te bestrijden. Wethouder Jan Willem Mijnans : “We willen natuurlijk niet overvallen worden door de gladheid. Daar hoort ook een proefrit met het materieel bij. Zo kunnen we 24 uur per dag stand-by staan voor het geval zich er winterse omstandigheden voordoen.” In het gladheidsbestrijdingsplan is vastgesteld hoe in de gemeente Nissewaard de strooiroute van in totaal 320 km er uit moet zien. Voor de wegen buiten de bebouwde kom zijn de provincie Zuid-Holland en het Waterschap Hollandse Delta verantwoordelijk.

GRATIS STROOIZOUT

Reinis is niet als enige verantwoordelijk om de gladheid te lijf te gaan. Daar kunnen zij de hulp van inwoners goed bij gebruiken. Inwoners kunnen een steentje bijdragen door hun eigen stoep vrij van sneeuw te houden en door in hun omgeving mensen die bijvoorbeeld moeilijk ter been zijn, daarmee te helpen. Zodra de eerste vorst zich aandient kunnen inwoners op vertoon van hun afvalpas gratis strooizout ophalen op de Stadswerf tot een maximum van 10 kg, in een zelf meegenomen emmer of zak.”
Tekst en foto; Joop van der Hor.