Bericht van REINIS.
Vanaf zaterdag bevindt iedereen zich op glad ijs. Letterlijk.
Het is eindelijk zover! De sneeuw waar bijna heel Nederland op hoopte, laat zich aanstaande zaterdag eindelijk zien. Dit keer zal er méér dan een avond sneeuw liggen. Dit betekent dat wij onze handen uit de mouwen gaan steken, om Nissewaard zo veilig mogelijk te houden. Reinis is er klaar voor om gladheid door bevriezing, ijzel en sneeuw te bestrijden.

Strooiroute van 320 km
In het gladheidsbestrijdingsplan is vastgesteld hoe de strooiroute in gemeente Nissewaard eruitziet. De route is in totaal 320 km lang en omvat hoofdwegen, fietspaden, ontsluitingswegen en busbanen. Binnenstraten worden niet gestrooid. Voor de wegen buiten de bebouwde kom, zijn de provincie Zuid-Holland en het waterschap Hollandse Delta verantwoordelijk.

Gratis strooizout
Op vertoon van je afvalpas, kan je tot een maximum van 10 kg, gratis strooizout ophalen. Hiervoor kan je terecht bij de Stadswerf. Neem je eigen emmer of zak mee!
Teamwork
Wij zullen er alles aan doen om Nissewaard veilig te houden. Wél moedigen wij jou aan om je voordeur zelf schoon te houden. Wij weten zeker dat jij niet bij de pakken (sneeuw) neer gaat zitten.
PS Denk je ook aan je oudere buurman of buurvrouw, die vast en zeker jouw hulp nodig zullen hebben?
Samen werken wij aan een veilig Nissewaard!