Bron: Spieke.nl

Maatregelen en zorgen na plofkraak op ’t Plateau

De gemeente Nissewaard gaat samen met de politie voorlopig extra toezicht houden op pinautomaten in Spijkenisse. Daarnaast wil de gemeente met de Nederlandse Vereniging van Banken in gesprek. Op die manier wil de gemeente voorkomen dat meer geldautomaten opgeblazen worden, met alle gevolgen van dien.

Vooral omwonenden van een geldautomaat op Winkelcentrum Waterland vrezen voor de gevolgen als de geldautomaat daar op dezelfde manier gekraakt wordt. Maar winkeliers op het winkelcentrum werken nauwelijks samen. Er is daardoor nog geen plan om stappen te ondernemen. Wel heeft Stichting WaterlandSpijkenisse aangegeven winkeliers te willen helpen.

De geldautomaat zit op Waterland onder woonhuizen en tussen 2 winkels in. “Daar maak ik me al een poosje zorgen om, zeker omdat er een viszaak naast zit,” laat een omwonende weten. De schade zou daar enorm zijn. Woensdag op donderdagnacht werd in Spijkenisse voor de tweede keer in twee weken tijd een pinautomaat opgeblazen waarbij explosieven werden gebruikt. Ook Vlaardingen ontkwam niet aan een plofkraak precies een week terug. De politie heeft daarom de geldautomaat op Waterland extra beveiligd met een mobiele camera. Deze staat tegenover de geldautomaat en kan realtime uitgekeken worden door de politie.