Wijkbewoonster Myriam is bezig een Luierbank op te zetten. Zij legt in onderstaand bericht uit wat het doel is van deze luierbank, en vraagt onze hulp.

“Ik ben bezig met de opstart van een Luierbank in Spijkenisse. Het idee is zoals een voedselbank, maar dan voor luiers en andere hoognodige babybenodigdheden. Een plek waar ouders in financiële nood regelmatig, liefst wekelijks, terecht kunnen voor onder andere luiers en babyvoeding, maar ook bijvoorbeeld babykleding, slaapzakken, flesjes en fopspeentjes, etc.

Het idee is ontstaan toen ik tijdens mijn eigen zwangerschap spullen die ik teveel had of niet ging gebruiken wilde weggeven aan ouders die niet de financiële mogelijkheden hadden om het zelf aan te schaffen. Ik wilde toen in eerste instantie kant en klare boxen maken om eenmalig aan een gezin te geven. Hiervan heb ik destijds drie dozen uitgedeeld. Na mijn bevalling lukte het me als alleenstaande ouder niet meer om het project rond te krijgen. Ik had het veel te druk.
Inmiddels is mijn zoontje ouder en gaat naar school. Dit geeft mij genoeg vrije tijd om het project weer op te pakken. Maar dan in de vorm van een Luierbank, een plek waar mensen langduriger hulp kunnen krijgen. Daar zijn ze meer mee geholpen dan eenmalig een doos. De luierbank richt zich op kinderen van 0 tot 4 jaar (de baby- en peutertijd).
Ik heb al een hoop spullen verzameld, maar om echt open te kunnen ben ik ook nog naar veel op zoek. Voornamelijk luiers en babyvoeding kom ik te kort. Maar ook flesjes, speentjes (beiden nieuw en ongebruikt i.v.m. hygiëne), kleding tot maat 104, slaapzakken, babybeddengoed, etc. is welkom.
Daarnaast ben ik op zoek naar iets van een opslagruimte of garagebox waar ik spullen kan opslaan en eventueel vanuit kan uitgeven.
Kunt u helpen? Laat het mij even weten.”
Je vindt de luierbank ook op Instagram: https://www.instagram.com/luierbanknissewaard/