Op zaterdag 23 maart even voor 10.00 uur zijn kinderraadsleden Waterland en vrijwilligers van Stichting WaterlandSpijkenisse begonnen op winkelcentrum Waterland met het rapen van zwerfvuil. Geen overbodige luxe want het hele winkelcentrum lag bezaaid met troep. Niet alle peuken zijn tussen de stenen te verwijderen, maar na een poosje hard werken was het plein redelijk schoon.
Ook vrijwilligers van de bewonersgroep kwamen langs op het winkelcentrum om vervolgens elders in de wijk aan de slag te gaan.
Mensen er staan echt prullenbakken op het plein en al die peuken mogen in de peukenroosters….. Of wordt thuis ook alles op de grond gegooid? Een schone wijk begint bij onszelf!
Na het winkelcentrum ging de tocht naar speeltuin Slakkenveen, waar we onderweg ook nog het nodige hebben opgepikt.
Joshua kwam team Kinderraad Waterland gelukkig ook nog even versterken. Ongelofelijk wat er in de speeltuin allemaal is opgeruimd. Hout, gebroken glas, plastic, planken enz.
Na gedane arbeid even een hapje kibbeling en moe maar voldaan naar huis.
Kinderraadslid Bas stelde voor om 1x per 2 weken met de Kinderraad een stukje wijk aan te pakken. Strak plan.
Met elkaar, voor elkaar!
Met dank aan iedereen die zelfstandig of in groepsverband heeft meegeholpen om Waterland weer een stukje schoner te maken en speciale dank aan Kinderraadsleden Bas Akershoek, Mo Sharafbainy, Dean de Ridder en Joshua Ketting.