Net als vorig jaar openen diverse winkels in de ochtend hun deuren. De winkels die niet open gaan zijn Droomjuweeltjes, La Sis Store, Brands bloemenboetiek en Petsplace.
De overige winkels gaan op verschillende tijden open, kijk voor de openings-/sluitingstijden hiervan even op hun website.

Jumbo komt met een kraampje met Jumbollen op de vrijmarkt te staan, Usta opent de deuren eerder en steekt de BBQ aan. ?
John verzorgt, naast de muziek, tegen een kleine vergoeding ook kroepoek en balletjes gehakt.

Er komen een paar leden van Bikers for Special Rides met hun motor op het plein. Deze groep Bikers heeft bijvoorbeeld verleden week nog een inwoonster van Spijkenisse een onvergetelijke dag mogen bezorgen. Mevrouw is terminaal ziek en had als laatste wens een ritje achter op een motor. BFSR heeft mevrouw een fantastische dag kunnen geven.

De dierenambulance Dieren4u komt wat later ook nog op het plein staan, kinderen mogen een kijkje nemen in de ambulance en kunnen vragen stellen aan de medewerker. Er wordt door hen ook dit jaar weer oude kleding ingezameld, dus die kunt u meteen bij hen inleveren. Zij krijgen hiervoor per kilo een vergoeding, waarmee vervolgens de dieren weer geholpen kunnen worden.

Het midden van het plein wordt een spelletjesplek, waar de kinderen (dankzij Joni’s verhuur en avontuur) een spelletje Vier op een Rij en Mikado kunnen spelen. Voor wie het leuk vindt om te Sumoworstelen heeft Joni’s opblaasbare Sumopakken met mat beschikbaar gesteld. Er is ook een ‘Blote Voetenpad’, waar kinderen onder begeleiding over 6 verschillende ondergronden kunnen lopen. Uiteraard mogen de vaders en moeders ook meedoen.

Als het weer het toelaat kunnen de deelnemers aan de vrijmarkt voor de arcade plaatsnemen, bij regen kunnen de kleedjes of tafels onder de arcade, waarbij de toegang van de geopende winkels uiteraard niet mag worden geblokkeerd.

Van deze dag zullen weer foto’s en video opnames worden gemaakt. Wilt u liever niet herkenbaar in beeld? Laat u dit dan a.u.b. even weten aan iemand van Stichting WaterlandSpijkenisse.