Dankzij wijkbewoonster Desiree Kemps die na een ongeluk afgelopen maart op de oversteekplaats Vlinderveen/Snoekenveen (bij dit ongeluk raakte een 7-jarig meisje licht gewond) direct vroeg of we geen klaar-overclub op konden richten, hebben we contact opgenomen met de gemeente.

Omdat een antwoord erg lang uitbleef zijn we maar even zelf op onderzoek gegaan. Voor klaar-overs moet een cursus gevolgd worden wat een extra belasting voor de vrijwilligers is. Op de site van Veilig Verkeer Nederland kwamen we een stukje over “oversteekcoaches” tegen en het goede nieuws is dat daarvoor niets bijzonders nodig is.

 

Wij willen graag beginnen zodra het in de ochtend langer donker blijft. Een e-mail naar de scholen is verzonden, er staat een team vrijwilligers paraat, de wijkagent is ingelicht en wethouder Mijnans is gevraagd om veiligheidshesjes. We kunnen dus van start.

 

Wij hopen nog meer vrijwilligers te mogen verwelkomen die als oversteekcoach ingezet willen worden, zodat in de toekomst meerdere oversteekplaatsen in de wijk bemand kunnen worden.

Ook meedoen als oversteekcoach? Stuur dan even een berichtje naar info@waterlandspijkenisse.nl

 

OVERSTEEKCOACH:
Iedereen die het belangrijk vindt dat kinderen veilig kunnen oversteken, kan als oversteekcoach kinderen begeleiden naar de overkant van de straat. Een oversteekcoach houdt geen verkeer tegen, maar helpt de kinderen veilig oversteken. Je kan er zelfs een leuk verkeersproject van maken, bijvoorbeeld met behulp van het verkeerspakket Veilig oversteken. Een oversteekcoach kan worden ingezet zonder opleiding, specifieke kleding, materialen en een officiële aanstelling, zoals bij een verkeersbrigadier wel het geval is.
Met elkaar, voor elkaar!