Bericht van JOZ (jongerenwerk)

JOZ heeft dondermiddag 14 november, in samenwerking met de gemeente/combinatiefunctionarissen, een jongerendebat georganiseerd.

Daarbij namen ook een aantal ambtenaren van de gemeente deel aan het debat om op die manier het gesprek/de discussie aan te gaan met de jongeren over verscheidene onderwerpen zoals diversiteit, gelijke kansen in het onderwijs en veiligheid. JOZ en de overige betrokken partijen hebben het debat ervaren als zéér positief waarbij er af en toe op het scherpst van de snede werd gediscussieerd maar ten alle tijde op een respectvolle manier.

Er werden aan het einde van het debat ook prijzen uitgedeeld aan de beste debater onder de ambtenaren en onder de jongeren. Onder de ambtenaren ging die eer naar combinatiefunctionaris Ilse Boerma en bij de jongeren naar Abdul Skouti. Speciale vermelding gaat uit naar Joshua Ketting, de jongste deelnemer aan het debat (10 jaar) en lid van kinderraad Waterland Spijkenisse. Top gedaan, Joshua net zoals de overige jongeren die hebben deelgenomen vanuit JOZ (Remco, Jaden, Jendrick, Yrin en Jitze).

Stichting-JOZ

Stichting WaterlandSpijkenisse en de Kinderraad Waterland Spijkenisse hebben (op uitnodiging) bij mogen dragen aan een speciaal project van JOZ. Daarover later meer. Wij danken JOZ, Joshua Ketting voor zijn deelname (namens Kinderraad Waterland Spijkenisse) aan het debat en de ouders van Joshua voor de verleende toestemming.