Berichten van Reinis;
Naar aanleiding van de extra maatregelen, die vanuit de overheid zijn ingesteld, wordt het mobiel milieustation momenteel niet ingezet. Landelijk is gevraagd om beweging en contactmomenten zo veel mogelijk te beperken. We begrijpen natuurlijk dat dit vervelend is. Ook wíj willen dat alles zo snel mogelijk normaal wordt. Maar de veiligheid van onze medewerkers en inwoners staat voorop. Het inzetten van het mobiel milieustation wordt na 9 feb. (of n.a.v. een persconferentie) opnieuw bekeken.

Jong geleerd, oud gedaan.
De afvalwereld is groot. Reusachtig. Grandioos. Daarom is het belangrijk om mensen te informeren over afval. Waardevolle grondstoffen, die meerwaarde kunnen bieden aan jou en het milieu. Mits er goed en optimaal gebruik van wordt gemaakt. Natuurlijk kunnen mensen dit niet alleen. Je hebt een kompas nodig. Iemand of iets die jou informeert, adviseert en betrekt bij alle zaken rondom afval. Gelukkig zijn wíj er. Reinis doet er alles aan om mensen (beter) kennis te laten maken met het wonderbaarlijke dat afval heet. Zélfs de allerkleinsten onder ons.

De Nationale Voorleesdagen
Dáárom doet Reinis dit jaar mee aan de Nationale Voorleesdagen. Want ook de jongsten van de jongsten moeten geïnformeerd worden over afval. Wat gebeurt er eigenlijk mee? Kan je er iets van maken? Wat is recyclen? Al deze vragen en meer, worden beantwoord in het prentenboek ‘Willewete, afval”.

Richard leest voor.
Onze afvalheld Richard neemt de kinderen mee naar de wereld van afval. Dit doet hij door een stukje uit het Willewete afvalboek te lezen. Een heel klein stukje maar. Want ter ere van de Nationale Voorleesdagen geven wij 3 van deze boekjes weg! Zo kan de rest van het verhaal thuis worden gelezen.
Geef het door.
Heb jij als voorlezer het boekje helemaal uitgelezen? Geef het dan door aan een ander gezin! Zo leert ieder kind dankzij jou alles over afval. Om het jou gemakkelijk te maken, krijg je er een doorgeefboekje bij. Hierop schrijf jij de naam van het kind aan wie het boek is doorgegeven en dat kind geeft het weer door aan iemand anders. Zo is de (grote) cirkel rond! Weet je dat je ons afvalheldje RJ er ook bij krijgt? Hij vindt het supergezellig om te logeren bij zijn vriendjes en vriendinnetjes.
Winnen?
Wil jij één van de 3 Willewete afvalboekjes winnen? Reageer dan onder dit bericht. Je hebt tot en met vrijdag 5 februari de kans om te reageren. Donderdag 11 februari maken wij de 3 winnaars bekend.
Straks is jouw kind, nichtje, neefje, broertje of zusje een échte afvalexpert!