Woensdag 1 december ontvingen wij als Stichting WaterlandSpijkenisse een mail vanuit de gemeente in verband met het haalbaarheidsonderzoek naar het verbeterplan voor winkelcentrum Waterland.
Vanaf morgen krijgen alle bewoners en ondernemers in Vlinderveen en Slakkenveen een brief met de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek naar het verbeterplan van Realconomy voor winkelcentrum Waterland.
Vooruitlopend op de brief alvast dit bericht:

“Tijdens het haalbaarheidsonderzoek hebben we niet alleen naar het plan (en de diverse varianten) zelf gekeken. Maar ook naar de wensen die we van bewoners hebben gehoord. En naar het effect op de omgeving – de buurten Slakkenveen en Vlinderveen.
Onze conclusie is dat het plan op dit moment niet uitvoerbaar is. Toch zitten er goede punten in. Die nemen we mee in een veel bredere aanpak, met als doel heel de wijk Waterland te verbeteren. Het gaat daarbij om zaken als wonen, economie, onderwijs, de buitenruimte en maatschappelijke functies.
Voor zo’n totaalaanpak willen we dingen in de juiste volgorde doen. Dat betekent dat we eerst keuzes gaan maken over de huisvesting van de scholen in de wijk. Dat doen we in nauw overleg mét de schoolbesturen.
De verwachting is dat we die keuzes in de eerste helft van 2022 kunnen maken. Daarna kunnen we gaan werken aan verdere plannen voor het verbeteren van de wijk. We zullen u daar zeker bij betrekken.”
Foto: Realconomy
Tekst: Ylonka.
Ook het AD plaatste hierover een artikel. Klik HIER om het artikel te lezen.