Het was al vroeg dag voor de vrijwilligers, verkopers en bezoekers aan de vrijmarkt op winkelcentrum Waterland. Mooi om te zien hoe de wijk ontwaakt.

Gelukkig was het minder koud dan vorig jaar, wat het vlaggen ophangen een stuk gemakkelijker maakte. Tot grote vreugde van een jonge verkoper uit Waterland werd de eerste koop al gesloten nog voordat de vrijmarkt goed en wel begonnen was. Het publiek wist de weg al snel te vinden en het was van vroeg tot een uur of twee in de middag constant druk. De sfeer werd steeds beter toen een paar geheel in stijl uitgedoste dames het plein betraden.

Koningsdag 2018 WaterlandSpijkenisse

foto#irenehoogenraad

Dankzij Joni’s verhuur&avontuur konden wij de kinderen een spelletjesplein aanbieden. De kinderen konden deelnemen aan verschillende spellen die eigenlijk allemaal even populair waren, maar het Sumo worstelen won het bij de iets grotere kinderen.

Koningsdag 2018 WaterlandSpijkenisse

foto#stichtingwaterlandspijkenisse

Even over twaalven kwamen er meerdere Bikers For Special Rides met hun motoren het winkelcentrum oprijden. Deze geweldige club mensen maakt, zoals u vorige week nog in een artikel in de huis-aan-huisbladen heeft kunnen lezen, speciale ritten voor de medemens. De aanwezige kinderen mochten op de motoren plaatsnemen en er was ook tijd voor een fotomomentje.

Koningsdag 2018 WaterlandSpijkenisse

foto#stichtingwaterlandspijkenisse

De dierenambulance kwam nog even langs en heeft wat oude kleding ingezameld, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de dieren in nood.

Koningsdag WaterlandSpijkenisse

foto#stichtingwaterlandspijkenisse

Dankzij  Jumbo Vlinderveen konden alle vrijwilligers, BFSR-leden en dierenambulancemedewerkers genieten van een heerlijke Jumbol en dankzij Usta kon men voor een gereduceerd tarief diverse broodjes en pizza’s kopen.

Er heerste een gemoedelijke en gezellige sfeer, verkopers hebben goede zaken gedaan en iedereen heeft zich keurig aan de afspraken gehouden. Sommige verkopers hadden de smaak te pakken en waren de laatste met inpakken. Zelfs toen hebben deze dames kans gezien om nog wat te verkopen.

Uiteindelijk was het plein weer leeg. Onze dank en complimenten voor iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt en hun plekjes keurig netjes hebben achtergelaten.

Stichting WaterlandSpijkenisse dankt vrijwilligers, donateurs, sponsors, verkopers, bezoekers, ondernemers en bewoners van het winkelcentrum voor een ontzettend leuke  en goed geslaagde Koningsdag. We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen begroeten.