Op onze facebookgroep Waterland Spijkenisse kwam de volgende oproep binnen. Wie informatie heeft wordt vriendelijk verzocht even contact op te nemen met politie via 0900-8844.

Oproep aan de eigenaar van de wit/grijze husky- achtig hond met rode halsband!

Op zaterdagavond 21 september rond 20:30/20:45 in de avond, reed mijn vriend met zijn MP3 motor op de weg De Dijkgraaf in Waterland. Ter hoogte van bushalte Baarsveen richting Spijkenisse Centrum schoot er plotseling een wit/grijze husky-achtige hond met een rode halsband (niet aangelijnd) de weg op. Dit was totaal onverwachts. Mijn vriend heeft deze hond vol geraakt en is met motor en al over de weg gevlogen. De eigenaar en hond zijn er vandoor gegaan en hebben mijn vriend gewond achtergelaten. Mijn vriend heeft nog een man en vrouw kunnen zien na het gebeuren. Zij bleven kijken en zijn vervolgens weggegaan. Ook zij hebben hem laten liggen. Of dit de eigenaren zijn van de hond weet hij niet, maar zeker wel getuigen!

Graag komen wij daarom in contact met deze personen en vooral met de eigenaar om dit als volwassenen op een verantwoordelijke manier op te lossen, want zo onmenselijk kan je niet zijn!

Verder zoeken wij ook getuigen die iets hebben gezien of weten van wie deze hond kan zijn.

Ps.: Gelukkig was er wel een jongeman, die uiteindelijk mijn vriend goed heeft geholpen en de ambulance heeft ingeschakeld om hem op te halen.