Berichten en foto’s van de gemeente Nissewaard.
Stemmen vanuit je auto voor de Tweede Kamerverkiezing!
Bij het Rivierabad aan de Groene Kruisweg staat van 15 t/m 17 maart een drive-thru stembureau. Hier kun je vanuit je auto veilig stemmen. Het drive-thru stembureau is op deze dagen open van 7.30-21.00 uur.
Kom bij voorkeur alleen in verband met stemgeheim. Heb je toch iemand bij je in de auto? Dan wordt die persoon verzocht uit te stappen en in een gewoon stembureau op het terrein stemmen.
Toch liever ergens anders stemmen? De stembureaus vind je op www.nissewaard.nl/verkiezingen. Hier vind je ook alle andere informatie over de verkiezingen.                                                                                           #TK2021
Volgend bericht:
Twee inwoners met een visuele beperking, hebben vandaag de zogenaamde stemmal getest. De stemmal wordt gebruikt in een speciaal ingericht stembureau in het stadhuis voor mensen met een visuele beperking. De stemmal is van 15 t/m 17 maart beschikbaar.
Hoe werkt het? Het stembiljet wordt in de mal gelegd. Met behulp van audio-ondersteuning van een soundbox kan de kiezer de gewenste partij en kandidaat opzoeken en via de voelbare cijfers en gaatjes het gewenste vakje inkleuren. Er zijn ook geleidelijnen op de vloer aangebracht zodat de route in het stembureau voelbaar is.
Wethouder Léon Soeterboek heeft de twee inwoners begeleid bij de test. “Deze voorzieningen stellen zeer slechtziende en blinde mensen in staat om zelfstandig te stemmen. Zo hoeven zij niet meer iemand mee het stemhokje in te nemen of per volmacht te stemmen.”