Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen zijn we de afgelopen week vanuit Stichting WaterlandSpijkenisse een kaarten-/ tekeningenactie gestart voor bewoners van de Vijverhof en verpleeghuis de Es. Hartverwarmend om te zien dat velen van u hieraan gehoor hebben gegeven!
Wij voelen ons echter wel verplicht u te informeren over het volgende:

Vanuit het Universitair Medisch Centrum Groningen werd zondagavond 22 maart op hun Facebookpagina een oproep gedeeld om te stoppen met kaartenacties omdat het coronavirus 24 uur op papier (en 3 dagen op plastic of andere harde oppervlakken) zou kunnen overleven. (Dit laatste valt ook te lezen op de site van het RIVM). Zij benadrukken in een daaropvolgend bericht dat dit vooral een risico kan vormen voor kwetsbare patiënten en het ook niet hun bedoeling is om helemaal geen post meer te sturen.
Om ieder risico van besmetting (hoe klein ook) te vermijden, treffen wij vanaf nu m.b.t. onze actie dus ook de benodigde maatregelen.
De kaarten en tekeningen uit de box bij Jumbo worden door ons, behalve het desinfecteren/handen wassen voor- en achteraf, met plastic handschoenen in een afgesloten zak 3 dagen bewaard voordat wij ze voor de deur van de Es en Vijverhof neerzetten. Daarnaast zullen wij de zorginstellingen ook voorzien van deze informatie en hen verzoeken de kaarten daar nogmaals 3 dagen te bewaren voordat ze worden uitgedeeld. Mocht u de informatie van het UMCG zelf willen lezen kan dat via de volgende links: