Op zaterdag 5 mei mochten wij, stichting WaterlandSpijkenisse, samenwerken met stichting JOZ Nissewaard, bij het straatvoetbaltoernooi op winkelcentrum Waterland.

De zon scheen, het speelveld was al snel opgebouwd, en de hoofdrolspelers van de dag waren er als de kippen bij om zich als team in te laten schrijven.

Om twee uur kwam de LatinMusic Brassband vol passie het winkelcentrum op met een spetterend optreden, waarna wethouder Wouter Struijk het startsein voor de pret gaf door middel van de aftrap. Let the games begin….

We hebben mooie wedstrijden gezien, waar qua inzet en enthousiasme de “professionals” nog wat van kunnen leren.Tweemaal dreigde er in het heetst van de strijd een opstootje op het veld, maar dat werd meteen in de kiem gesmoord door JOZ medewerkers EN de moeders van de verhitte spelers. Zelfs na afloop van de wedstrijd kwamen deze spelers niet weg voordat ze hun tegenstander een hand hadden aangeboden. Pluim voor de moeders die hiermee “fairplay” betekenis hebben gegeven!

Na vele wedstrijden was er uiteindelijk een winnend team dat doorgaat naar de landelijke finale in Amsterdam. Wij wensen ze alvast heel veel succes.

Graag zetten wij hier de jongerenwerkers even in het zonnetje. Zij zijn degenen die onmisbaar zijn in contacten voor en met jongeren. Deze medewerkers gaan in gesprek met jongeren, luisteren naar wat ze te zeggen hebben en spreken ze aan op hun gedrag. Daar hoort natuurlijk ook een compliment bij voor goed gedrag. Kortom..jongeren doen er toe en mogen er zijn!

foto#stichtingJOZ Nissewaard

Jumbo doneerde gul water en appels, Ruisvis heeft de medewerkers voorzien van heerlijke kibbeling en dankzij Usta (die een uur eerder opende dan gewoonlijk) konden we lunchpakketten maken in een vliegvrije omgeving. Hartelijk dank allemaal!

Tot slot een woord van dank aan; Roel van Deursen voor de mooie foto’s, EHBO Hekelingen, spelers, bezoekers, bewoners en winkeliers van het winkelcentrum en Reinis voor het legen van de vuilnisbakken na afloop.