OBS de Veenvlinder doet mee aan deze E-waste Race.

Bron: LINQ media

De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen.

Nissewaard – Van 11 maart t/m 5 april 2019 nemen tien basisscholen uit Nissewaard en Rotterdam deel aan de E-waste Race. De basisscholen nemen het tegen elkaar op om zo veel mogelijk afgedankte elektrische apparaten (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen.

Op woensdag 6 maart om 08.30 wordt de Race afgetrapt met een gastles bij Basisschool Het Anker. Wethouder Martijn Hamerslag van de gemeente Nissewaard zal hierbij aanwezig zijn.

E-waste Race
De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland wordt twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik.

Buurtbewoners kunnen hun afgedankte elektrische apparaten, zoals stijltangen, haardrogers, dvd-spelers en dergelijke, aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd worden deze dan aan huis opgehaald door scholieren. Het elektronisch afval wordt vervolgens opgehaald bij de scholen. Op de website wordt de score tussen de scholen bijgehouden. De winnende groep gaat op schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam.

Leerzame en leuke manier van recyclen 
De E-waste Race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen zodat er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven worden. Bovendien maakt de E-waste Race recyclen makkelijk en leuk.

Deelnemende scholen
De scholen die meedoen zijn Basisschool De regenboog, De Zalmplaat, De Hoeksteen, Het Anker, Horizon Gelinck, De Morgenster, De Maasoever, De Markenburg, De Veenvlinder en Jan Campert.

LINQ Media