BERICHT VAN REINIS:
“Reinis organiseert in samenwerking met Weee Nederland en Gemeente Nissewaard, de E-waste Race!
7 Basisscholen uit Nissewaard gaan vier weken lang de strijd aan met oude en kapotte elektronische apparaten (ook wel e-waste genoemd). Daar draait de E-waste Race om.

Tijdens de E-waste Race, leren kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen. Na een gastles gegeven door gedreven experts, zijn de scholieren klaar om ook daadwerkelijk hun steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van Nederland. Dit door in de hierop volgende weken zoveel mogelijke oude en kapotte elektronische apparaten in te zamelen of te laten repareren bij een lokaal Repair Cafe. Jij kan jouw elektronisch afval namelijk aanbieden op www.ewasterace.nl.

De E-waste Race Nissewaard vindt plaats van 28 maart tot 21 april. De race is een initiatief in samenwerking met Reinis en Weee Nederland. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. Zo komt al het e-waste goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled.

Bied jij ook je elektronisch afval aan? Kijk op www.ewasterace.nl hoe jij dit kunt doen!
Samen werken aan een schoon en leefbaar Nissewaard”