Op 5 oktober werd de ergste nachtmerrie voor elke ouder waarheid voor een familie uit Waterland. De moeder kreeg een telefoontje dat haar dochter Lucia (21 jaar en zelf moeder van 2 jonge kinderen) was overleden in haar woning vlakbij het politiebureau.
Afgelopen dinsdag 12 oktober organiseerden familie en vrienden van Lucia een tocht om Lucia in gedachten thuis te brengen.

Zo’n 100 mensen verzamelden zich tegenover het politiebureau en liepen in een lange rij naar het ouderlijk huis van Lucia aan het Snoekenveen in Waterland. Daar aangekomen werden er voor het huis in een boog fakkels aangestoken waar de familie als eerste doorheen liep. Na wat muziek gehoord te hebben waar eenieder zijn/haar eigen gedachten bij Lucia had, werden er onder applaus witte en roze ballonnen voor haar losgelaten. Rust zacht Lucia, uit het oog, maar niet uit het hart. ❤️

Lucia’s moeder laat weten dat er in de tuin nog steeds mogelijkheid is om Lucia te herdenken en dankt alle aanwezigen voor hun komst.

Oproep aan iedereen die Lucia heeft gekend:

Omdat de zoontjes van Lucia nog te jong zijn om zich hun moeder later te herinneren, vragen wij jullie om iets leuks, geks, liefs of gewoon iets wat jullie hebben meegemaakt met Lucia op papier te zetten. Ook foto’s zijn van harte welkom, zodat er een mooi herinneringsboek gemaakt kan worden voor Jayden en Emilio.

Met speciale dank aan:
Uka en haar gezin, Joan en haar gezin, Marco en Desiree.

Wijkagent Waterland/Hekelingen, Politie Basisteam Nissewaard, Handhaving Nissewaard, Rode Kruis, VVCS: Bianca en Jaimy, Spieke.nl: Terence, Gemeente Nissewaard.

©WaterlandSpijkenisse